tiistai 16. joulukuuta 2014

Kahdeksas demo 12.12

Edellisellä viikolla ryhmät olivat valmistelleet lyhyen pedagogisen tuokion, joista yksi toteutettiin. Tehtävänä oli ottaa mukaan käytetty hehkulamppu, joita sitten tulisimme hyödyntämään jollain tavalla. Teimme joulukuuhun sopivasti kuusenkoristeita, mikä oli mielestäni loistava idea! Maalasimme hehkulamput akryylimaaleilla, minkä jälkeen niihin oli mahdollisuus kiinnittää naru tai muunlaista tekstiiliä kuumaliimapistoolilla. Esimerkkinä meille näytettiin kuvia pingviineistä, ja monet päätyivätkin tekemään sellaisen. Lisäksi valmistui muun muassa possu ja kuusenkoristeita. Itse sain lampun, joka oli suipon muotoinen, joten en ryhtynyt tekemään pingviiniä. Päätin tehdä melko "tavallisen" joulupallon, maalasin punaisen pohjan ja siihen erivärisiä pisteitä. Lopputulos oli mielestäni hieman levoton, ja jäinkin harmittelemaan, miksi en tehnyt esimerkiksi vain punaisia ja vihreitä raitoja. Tehtävä oli kuitenkin todella innostava, pidin siitä kovasti!



Muutenkin lamppujen hyödyntäminen oli loistoidea. Kaikenlaista uusiokäyttöä pitäisi mielestäni tuoda enemmän kouluihin. Kun tottuu käyttämään niin sanottua roskamateriaalia, alkaa luova ajattelukin kehittyä, ja ajan myötä ympärillään voi nähdä vaikka mitä mahdollisuuksia. Jos jonkinlaista purkkia ja pahvilaatikkoa voi käyttää uudelleen ja tehdä siitä taidetta, miksei siis lampuistakin?

Lisäksi teimme kehykset aiemmille syvä- tai kohopainotöille. Tässä keskeistä oli mielestäni mattoveitsen käyttö, joka ei ihan alkuopetukseen vielä sovi, sekä tarkka mittaaminen. Itsellänikin oli mattoveitsen käytöstä aikaa, joten onneksi se tuli nyt kerrattua. Kehyksistä tuli yksinkertaisen tyylikkäät, tosin musta väri olisi ehkä sopinut paremmin työhöni. Lopputuloskaan ei näytä kovin siistiltä, mutta ihan riittävän hyvältä omiin silmiini.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti