torstai 13. marraskuuta 2014

7.11 neljäs demo

Tiedossa oli kuvanmuokkausta, johon lähdin innoissani ja kokeilevalla otteella mukaan. Käytimme GIMP-kuvankäsittelyohjelmaa, joka oli minulle uusi. Sen käyttö ei kuitenkaan ollut kovin monimutkaista. Aloitimme omakuvalla, josta muokkasimme kontrastia ja kirkkautta. Tavoitteena oli saada kuvasta mustavalkoinen, ja harmaan sävyt pois. Tehtävä oli haastava, sillä kuvassani oli paljon valoja ja varjoja. Tuntui siltä, että vaikka kuinka säädin asetuksia, sävyjä oli aina liikaa. Lopulta tyydyin ”melko hyvään” ja menin seuraavaan tehtävään.

















Toisessa tehtävässä yhdistimme kaksi kuvaa. Alussa minulla oli kuva itsestäni ja serkustani Berliinin olympiastadionilla. Tavoitteenani oli siirtää meidät Hollantiin, keskelle auringonlaskua. Rajasin stadionin pois ja liitin naamamme auringonlaskun päälle. Tämän jälkeen alkoi pikkutarkka työ; mahdollisimman suuri osa stadionin sävyjä mm.hiustemme seasta ja ääriviivoista yritettiin häivyttää. Käytin sekä pyyhekumityökalua että pipettiä, ja yllätyin siitä, miten tarkkaa jälkeä halusin tehdä. Olen lopputulokseen melko tyytyväinen.

















Viimeisenä teimme lehden kannen www.kansikuva.fi-sivustolla. Toimin melko reippaasti ja intuitiivisesti. Päätin koittaa tehdä yksinkertaisen tyylikästä jälkeä ja sinisen sävyjä, kun normaalisti tehdessäni koko tila täyttyisi väreistä. Jätin kanteen myös tehokeinoksi kaistaleen tyhjää. Lopputulos on minulle epätyypillinen, mutta silti jollain tavalla minun näköiseni.

Kansikuvatyökalu oli melko yksinkertainen käyttää, ja voisin kuvitella esimerkiksi kuudesluokkalaisten innostuvan siitä. Oman kansikuvan tekeminen voisi opettaa, miten lehdet käyttävät valtaa ja mitä keinoja heillä on vaikuttaa lukijoihinsa jo pelkän kannen perusteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti